21-06-2023

Garbergs Malin Wikerberg juryrepresentant i Cannes Lions

 

Hon är listad som en av de 74 viktigaste reklamkvinnorna genom tiderna av tidningen Resumé. Nu är Malin Wikerberg en av Sveriges juryrepresentanter i Cannes Lions 2023.

Cannes Lions fyller 70 år och därför känns det extra ärofyllt för oss på Garbergs att ha en jurymedlem på plats för att bedöma kategorin Brand Experience & Activation Lions. Den banbrytande kreativitet som lyfts fram här kommer att sätta standarden för de kommande 70 åren. Förra gången Malin Wikerberg representerade Sverige i Cannes Lions introducerades The Glass Lion. Priset, som också beskrivs som ”The Lion for Change”, uppmärksammar arbete som implicit eller explicit tar upp jämställdhetsfrågor och fördomar kring kön eller har en medveten representationen av olika kön i reklam.

”Som svensk och som kvinna kändes detta pris som en naturlig del av en medveten utveckling i världen. För mig var det också en självklar sak att lyfta detta perspektiv i juryrummet. Men för många av de andra 25 jurymedlemmarna i den internationella juryn var synsättet, om än inspirerande, fortfarande främmande. Dessbättre har mycket hänt sedan dess och en av de saker jag ser fram emot mest i årets Brand Experience jury är just diskussionerna när vi ska belöna världens bästa reklam anno 2023” säger Malin Wikerberg.

Vår ambition är att samla de mest talangfulla och kreativa människorna i branschen, både bland uppdragsgivare och medarbetare. Är du en av dem? Hör av dig!

Illustration
Illustration
Illustration
Illustration