06-09-2023

Varje dag drabbas ett barn av cancer – här är Barncancerfondens nya film

Den nya filmen tar avstamp i konceptet ”Barn och cancer hör inte ihop” och dramatiserar en sjuårig pojkes resa hem från sjukhuset. Bakom filmen står vi på Garbergs och Acne, med musik av Lykke Li.

Budskapet i filmen är att ett barn drabbas av cancer varje dag. Som alltid medverkar barn som själva varit, eller är, under behandling. I regi av Joakim Behrman (Acne) får vi följa Martin 7 år, som tidigare drabbats av njurtumör.

­­– Idén bygger på den inneboende styrkan många barn känner när de får lämna sjukhuset och åka hem till sin familj, men också skörheten och vemodet de känner över kompisarna de får lämna kvar. Ibland har de lekt tillsammans i flera veckor och det knyter självklart vänskapsband, säger Mattias Dahlqvist, art director på Garbergs.

Filmen lanseras i september under Barncancermånaden och kommer att synas på TV och i digitala medier.

– Vi letar ständigt efter nya emotionella och kreativa grepp som ökar angelägenhetsgraden och fördjupar konceptet ytterligare. Vi kände direkt att det här blir en stark film som gör just det, säger Anne Bergsten, varumärkesstrateg på Barncancerfonden.

Hösten 2019 lanserade Barncancerfonden och Garbergs konceptet ”Barn och cancer hör inte ihop”. Kampanjerna har slagit insamlingsrekord efter insamlingsrekord och under 2021 spräckte Barncancerfonden för första gången den magiska halvmiljardersgränsen.

Varmaste tack till barnen Martin, Vilja, Maj, Karl och deras familjer!

 

Vår ambition är att samla de mest talangfulla och kreativa människorna i branschen, både bland uppdragsgivare och medarbetare. Är du en av dem? Hör av dig!

Illustration
Illustration
Illustration
Illustration